03 6882210 kari.forss@sposti.net
MA-PE 8.30-17 | LA 8-15 | SU 10-15

Perunkirjoitus

Perunkirjoitus Janakkala

Perunkirjoitus on tehtävä jokaisen Suomessa vakituisesti asuvan henkilön kuoleman jälkeen. Se on tilaisuus, jossa kootaan tiedot vainajan varoista ja veloista, perillisistä ja testamentin saajista. Perunkirjoitus pitää järjestää kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta.

Perukirja on perunkirjoitustilaisuudessa laadittava asiakirja. Perukirja toimii veroilmoituksena, jonka perusteella perillisten perintöverotus tapahtuu. Omaisuusluettelona, jossa näkyvät vainajan sekä mahdollisen lesken varat ja velat. Se toimii myös osakasluettelona, koska perukirjaan merkitään kuolinpesään kuuluvat osakkaat. Perukirja pitää lähettää verohallinnolle kuukauden kuluessa perunkirjoitustilaisuudesta.

Perukirjan voi tehdä itse tai sen voi ostaa palveluna asiantuntijalta. Perukirjan laatiminen vaatii huolellisuutta ja perehtymistä moniin asioihin. Tämän vuoksi se usein tilataan ulkopuoliselta asiantuntijalta, esimerkiksi hautaustoimistolta. Toimitamme perunkirjoituspalveluita ammattitaitoisesti yli 30 vuoden kokemuksella.

Perukirja alk. 680 eur. sis alv 24 %
Asiakirjatilauksiin sisältyy viranomaiskustannuksia ja niistä veloitetaan erikseen. Lähetämme valmiin perukirjan puolestasi verottajalle.

Olemme laatineet hyödyllisen muistilistan perunkirjoitusta varten (PDF):
PERUKIRJA MUISTILISTA